Felpeto Lagoa, Matilde
(enviar correo)Matilde Felpeto Lagoa (Cervás-Ares, 1947) é licenciada en FiloloxÃa Románica pola Universidade de Santiago de Compostela. Comezou a súa andaina profesional como funcionaria no Instituto Nacional do Libro Español (INLE), onde pediu a excedencia para dedicarse ao ensino. Exerceu como profesora de bacharelato en cidades e vilas como Madrid, Ponteareas e Vigo e de Didáctica da Lingua e Literatura Españolas nos cursos do CAP do ICE da universidade compostelá.Estudosa da gastronomÃa popular galega, é autora de libros como "Recetas de la cocina familiar gallega", "Cociñar con albariño", "Recetas de reposterÃa tradicional de la cocina gallega y portuguesa", "40 menús para 40 banquetes", "El capón de Vilalba y su cocina", "O polbo e a súa cociña" (Xerais, 2014), "Cociña galega tradicional" (Xerais, 2017) e "Doces e lambetadas" (Xerais, 2021).